Onze club

beste leden,

ik schrijf dit nieuws artikel met een wat narrig gevoel. Narrig hoor ik je denken? Ja, narrig. Gaat er iets niet goed dan? Nou, het is dat je er naar vraagt maar inderdaad heb ik het gevoel dat er het één en ander niet helemaal lekker gaat  in onze club. Ik heb het laatste winter seizoen verdeeldheid en onvrede gezien en gehoord in onze gelederen. Een gevoel van, tja hoe omschrijf ik dat het beste, het ontbreken van samenhang. Daar bedoel ik eigenlijk mee dat we niet meer allemaal op één lijn zitten, niet meer dezelfde doelstelling hebben als club-leden.

Nu hebben we altijd wel leden gehad die alleen maar wat drinken en praten aan de bar en leden die wat binden of werpen. Niks mis mee zou je zeggen en inderdaad heeft dat jaren redelijk gewerkt in ons clubje. De laatste tijd hoor ik echter onvrede over die tweedeling waarbij mensen zelfs aangeven niet meer te willen komen en zelfs hun lidmaatschap gaan opzeggen als dit zo blijft. Kwalijke ontwikkeling als je het mij vraagt….

Zelfs in de activiteiten commissie voelde ik een spanningsveld. De agenda bleef maar leeg en nieuws omtrend op hande zijnde activiteiten was er niet waarover andere leden dan weer mopperde. Ik kreeg als webmaster dan ook geen agenda data meer aangeleverd. Algehele club malaise leek het wel.

Een ander zorgelijk verschijnsel is het terug lopende aantal leden hetgeen zijn oorzaak nog wel eens kan hebben in die malaise. Hopelijk kunnen we door die malaise te keren weer wat nieuwe en misschien ook jeugdige leden verwelkomen binnen onze club hetgeen niet onbelangrijk is als we onze vereniging in stand willen houden!

Laten we dit nieuwe winter seizoen ook eens wat meer en beter naar elkaar luisteren en  met elkaar praten waarmee we gezamelijk onze mooie hobby in stand houden. Bedenk ook eens hoe jij als lid kunt bijdragen aan jouw club. Het kan tenslotte niet zo zijn dat een kleine groep mensen al het werk verricht. Bedenk ook eens een activiteit in plaats van mopperen over die van anderen. Reisverhalen bijvoorbeeld zijn altijd leuk en leerzaam!

Nu staat er een nieuw winterseizoen voor de deur en na het malaise verhaal  ben verheugd te kunnen melden dat de agenda weer gevuld is voor de komende twee maanden. Nieuwe en bekende activiteiten staan weer op het programma waarvan ik hoop dat alle leden weer meedoen. Dat narrige gevoel van mij gaat hiervan wel weer over…….

Een clubgroet, Rinus.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.